top of page

PALVELUPAKETIT

Lämmitys

Nimetön malli (16).png
Energiatehokas lämmitysjärjestelmä

Energiatehokas lämmitysjärjestelmä tarkoittaa järjestelmää, joka käyttää vähän energiaa tuottaakseen riittävän määrän lämpöä. Tällaisen järjestelmän käyttö auttaa vähentämään energiankulutusta ja siten myös energiakustannuksia.

 

Uudisrakentamisessa yleisimmät lämmitysjärjestelmät hyödyntävät uusituvia energiamuotoja. Yleisimmät lämmitysjärjestelmät ovat: maalämpö, ilmavesi-lämpöpumppu, kaukolämpö sekä poistoilmalämpöpumput.

Esimerkkejä energiatehokkaista lämmitysjärjestelmistä:

Maalämpöpumppu: Maalämpöpumppu hyödyntää maaperän lämpöenergiaa lämmitykseen. Se on erittäin energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä.

Ilmavesilämpöpumppu: Ilmavesilämpöpumppu kerää ulkoilmasta lämpöä ja käyttää sitä lämmitykseen. Se on energiatehokas järjestelmä, joka soveltuu hyvin alueille, joilla on leuto ilmasto.

Kaukolämpö: Kaukolämpö on erittäin energiatehokas järjestelmä, jossa kaukolämpöverkosta syötetään lämpöä rakennukseen.

Hybridilämmitys: Hybridilämmityksessä yhdistetään useita eri lämmitysjärjestelmiä, kuten esimerkiksi maalämpöpumppu ja aurinkokeräimet, jotta voidaan hyödyntää eri järjestelmien etuja ja optimoida lämmityksen energiatehokkuus

Suomessa käytetyt yleisimmät lämmitysjärjestelmät vanhoissa rakennuksissa ovat öljylämmitys ja suorasähkölämmitys.

Suora sähkölämmitys on yksinkertainen ja helppo asentaa, mutta se on myös yksi kalleimmista lämmitysmuodoista. Sitä käytetään yleensä vain pienissä asunnoissa tai vapaa-ajan asunnoissa.

Öljylämmitys on yksi yleisimmistä lämmitysjärjestelmistä Suomessa. Öljylämmitys on tehokas mutta sen käyttökustannukset ovat korkeat. Öljylämmitystä käytetään vesikiertoisessa lämmönjaossa, joten öljylämmityksen muuttaminen maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun on helpompaa verrattuna suorasähkölämmitteiseen taloon.

On tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka sopii parhaiten omaan käyttötarkoitukseen.

Ammattitaitoinen LVI-suunnittelija auttaa löytämään energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän käyttötarkoituksen mukaan.

bottom of page